1926

Et kabelproducerende firma fra Bratislava købte en halv fabrik fra en slikfabrik i udkanten af Kolin. Da den blev færdig i begyndelsen af 1927, begyndte den at producere ledningsrør, kasser og tilbehør. Den hurtige vækst i produktionen blev imidlertid bremset af krigen. Sortimentet skulle tilpasses krigens behov - fabrikken producerede specialudstyr til luftfartsindustrien.

 

1946

Fabrikken blev omdannet til den nye enhed: Kablo Bratislava, ejet af staten. Efter 3 år opdeles det op til flere virksomheder. Ledningsmaterialeproduktionen forblev i Kolin.

 

1963

En ny retning i produktionen af elektrisk installationsmateriale fremkom. Den bredere brug af plast ændrede produktionen betydeligt. Udviklingen af plastforarbejdning har undertrykt den eksisterende produktion af metalkappe rør og begyndte at producere kanaler, fleksible rør og kasser af plast.

 

1969

Virksomheden udvidede produktionen og åbnet produktion af meget ønsket emaljeret Cu-tråd, der blev anvendt i motorer og transformatorer. Denne produktion blev lukket i 1996.

 

1985

Kladno National Enterprise med produktion i Kolin, blev medlem af ZSE Prague Group i flere år.

 

1989

En anden og den vigtigste ændring i udviklingen kom efter Velvet Revolutionen i 1989. I det følgende år blev Kolin-gruppen uafhængig og en s.p. Kablo Kolin.

 

1994

Privatisering af den statslige virksomhed i 1994 under navnet KOPOS Kablo Kolin s.r.o. En ny dynamisk fase af produktionen af ledningsmaterialet begynder.

 

1996

Virksomhedens navn KOPOS KOLIN a.s. Overgangen til aktieselskabet i 1996 forblev et stærkt kvalitetsmærke til dato.
Investeringer i opførelse af eget PVC granulat blandingsanlæg og iværksættelse af drift i samme år har startet nye muligheder for den tekniske og teknologiske udvikling af virksomheden. Disse maskiner giver den tilstrækkelige mængde produktionsmaterialer af høj kvalitet i det mekaniske område og farvekonsistensen. En af de mest avancerede er teknologien til produktion af bølgepumper og sprøjtestøbemaskiner til produktion af tokomponentprodukter.

 

1997

Slutning af produktionen af emaljerede ledninger.
Den tjekkiske og verdensøkonomiske markedskrav motiverer os til at udvide vores forretning til de øvrige lande og har ført virksomheden til at etablere det første datterselskab i Europa og derefter i udlandet. I øjeblikket opererer de uafhængigt i 11 lande, herunder Slovakiet, Ukraine, Rusland, Belarus, Georgien, Polen, Ungarn, Kroatien, Rumænien, Tyskland og Den Dominikanske Republik. Selskabet udvikler også forretningsaktiviteter og konsoliderer markedsposition i andre dele af verden som Frankrig, Benelux, Sverige, Norge, Østrig, Det Forenede Kongerige eller De Forenede Arabiske Emirater.

 

2005

Den administrative og produktionssal bygget med en betydelig investering på 10 mio. EUR. Produktionen af dobbeltvægs produkter begyndte.

 

2006

Overgang til økologisk produktion.

 

2007

Neoklas Šardice med kabler af metalkabinetter erhvervet. Den erhvervede teknologi har forbedret kvaliteten og ydeevnen af kabelstyringssystemer.

 

2009

Moderne MARS og JUPITER kabelbakke systemer lanceret.

 

2012

Produktionen i Šardice lukkede og teknologien blev overført til Kolin.

 

2018

Opførelse af nyt moderne lager.

 

 

KOPOS KOLIN a.s. datterselskaber

 

1997

Ukraine

 

1998

Hviderusland

 

1999

Polen

 

2000

Rusland, Rumænien og Slovakiet

 

2002

Ungarn og Smolensk, Rusland

 

2004

Tyskland

 

2008

Kroatien og Etiopien (lukket 2014)

 

2009

Georgien
Fusion af datterselskaber / partnere KOVOFIN ELEKTRO, s.r.o. en KOPOS Slovakiet

 

2009

Den Dominikanske Republik

 

2009

Ny produktionsanlæg i Ukraine

 

2009

Reorganisering af alle datterselskaber under KOPOS HOLDING a.s. vigtigste enhed

 

 

KOPOS KOLÍN a.s. er en tjekkisk familieejede virksomhed.